Ceny pro Marky 2010

27.01.2011 17:38

Ceny pro Markétu 2010

Kdo že se to stal dvojnásobným držitelem ceny Objev roku 2010?!

Že nevíte? Tohle ví přece každý :) Markéta Konvičková zatím vyhrála Objev roku jak v Českém Slavíku, tak na Hudebních cenách Óčka. Fotografie, jak to probíhalo a taky malé překvapení najdete ZDE.

Markéta Konvičková. Jméno, které se skloňuje ve všech pádech. Horká favoritka na Objev roku 2010 na Českých Slavících i Hudebních cenách Óčka. Připomeňme si, jak celý maraton hlasování probíhal a jaké bylo vyhlášení.
Česká Slavík Mattoni 2010

Hlasování začalo 6.října. A jak je vidět, Konvičáci se hodně snažili, protože díky našim hlasům se Markéta dostala do nominace na Objev roku společně s Honzou Bendigem. Hlasovalo se a hlasovalo a na slavnostním večeru ve Státní opeře si nakonec cenu skutečně odnesla Markéta. A jaká byla její děkovná řeč?

„Krásný dobrý večer, já mám asi tak 8 vteřin na to než začnu plakat. Chtěla bych poděkovat všem fanouškům, všem Konvičákům, celému týmu, který mi umožnil natočit desku, 3 videoklipy a odjet své první turné. WOW! Je to krásné. Děkuji."

A jak to vlastně celkově dopadlo? Konvička skončila na úžasném 13.místě mezi všemi zpěvačkami. Obdržela celkem 3340bodů, minulý rok byla na 90.místě. Za sebou nechala taková jména jako Hana Hegerová, Marta Kubišová nebo Petra Janů. Myslím si, že na 16ti letou zpěvačku je to obrovský úspěch a doufám, že za rok uvidíme Markétu přinejmenším v nominaci :)
PURUM Hudební ceny Óčka

Po skvělém úspěchu na Slavících byla i sama Markéta skeptická a nepřipoštěla si, že by mohla získat cenu Objev roku i na „Óčkocenách“. Hlasovat bylo neomezené, startovalo 6.9. a končilo posledním říjnovým dnem. V silné konkurenci - Ben Cristovao, Eddie Stoilow, Embassy, Olga Lounová, Sandra Rosová a Viki – s přehledem Konvička vyhrála a nechala se slyšet, že v příštím roce zapracuje na tom, aby se objevila v hlavní kategorii. Markéta dokonce zazpívala jako jediná tři písničky na koncertě, který byl před přímým přenosem. Jelikož byla v hale obrovská zima, tak nám rozproudila krev songy To holky maj rády, Láska se nedá dělit třemi a směskou třech světových hitů – Proud Mary, The climb a Trouble. A za rok to chce další cenu, ne?:)